Top

Informatie over elektronisch roken met de e-sigaret

Elektronisch roken met de elektronische sigaret

 

Het nieuwe roken wordt ‘dampen’ genoemd. Het dampen van de elektronische sigaret is een bijzondere ervaring! Wanneer je elektronisch rookt inhaleer je geen teer, krijg je niet alle gifstoffen (bron: Wikipedia) binnen die een normale sigaret wel bevat en rook je vele malen goedkoper dan je vroeger deed met een ouderwetse sigaret.

Werking van de e-sigaret

Als je een trek aan de e-sigaret neemt, wordt de atomizer (ook wel clearomizer, verdamper of verstuiver genoemd) verwarmd waardoor een kleine hoeveelheid vloeistof wordt verdampt. Elektronisch roken wordt dan ook vaak ‘dampen’ genoemd. Deze voeistof is het niet-giftige Propyleenglycol (PG), dat ook wordt gebruikt in rookmachines, cosmetica, voeding en geneesmiddelen als verstuivers voor Astma-patiënten. Ook komt in onze e-liquids de plantaardige Vegetable Clycerine (VG) voor. bron: Wikipedia.

In de vloeistof zit behalve PG, VG en smaakstof normaal gesproken geen nicotine. Voor de liefhebber zijn er ook e-liquids en cartridges mét nicotine te bestellen.

Hulp bij je gewoonteverslaving

De 'gewoonteverslaving' van het roken is meestal nog sterker dan de nicotineverslaving. Met een elektronische sigaret stop je niet in één klap ‘cold-turkey’, maar kun je de gewoonte van een ‘sigaret roken’ bij een bakje koffie of na de warme maaltijd nog een poosje aanhouden.

Roken voor slechts een fractie van de prijs van ‘ouderwets’ roken

Volgens een artikel op nu.nl is ouderwets roken in tien jaar tijd ruim verdubbeld. Vooral in het afgelopen jaar stegen de prijzen van sigaretten hard, met 15 procent (met name door accijns- en btw-verhoging). Met de onze e-sigaret blijf je genieten van roken, maar dan tegen slechts een fractie van de kosten. En véél gezonder, ook voor jouw portemonnee. :-© 2011-2016  |  Richard W. Schaap  |  IkRookGezond.nl

Overige bronnen e-sigaret en elektronisch roken

» Richard W. Schaap: ‘Informatie over elektronisch roken met de e-sigaret’

» Richard W. Schaap: ‘De e-sigaret als alternatief voor de gewone sigaret’

» Richard W. Schaap: ‘Is de e-sigaret schadelijk?’

» Richard W. Schaap: ‘Welke stoffen zitten er in e-liquid?’

» Richard W. Schaap: ‘Nicotinegehalte in e-liquid, vergeleken met een normale sigaret’

» Brits onderzoek: E-sigaret is 95% minder schadelijk dan roken

» Wikipedia: De e-sigaret

» Wikipedia: PropyleenglycolIkRookGezond.nl in de media

engineersonline.nl

IkRookGezond.nl getest door TROS Radar

vtmnieuws

ANP nieuws

Acvoda

Medical Facts


Wij zijn getest door TROS Radar, Avrotros Radar, e-sigaret test, Radar+ Magazine TROS Radar Magazine, lees hier » het artikel.


Vara's KASSA

» Lees hier het dossier over de e-sigaret bij Vara's KASSA.