Top

Onderhoud Justfog e-sigaret

Onderhoud van de Justfog e-sigaret


Levensduur van de coil

De coil is het onderdeel van je e-sigaret die het meeste te verduren krijgt. Bij normaal intensief dagelijks gebruik raakt de coil vaak na zo’n drie weken enigszins verstopt.

Uiteraard is dit schoon te maken, maar beter is in dat geval de coil te vervangen door een nieuw exemplaar. Daarmee krijgt je Justfog e-sigaret een enorme boost en is de rook- en smaakontwikkeling weer 100% optimaal. Je kunt de coil dus gerust reinigen, maar voor optimaal resultaat is het beter om de coil, zeker ook gezien de aanschafprijs in vergelijking met ouderwets roken, als verbruiksartikel te zien.


» Coil voor Justfog C14 (organic cotton coil)


Onderhoud van de Justfog clearomizer

De stroperige e-liquid kan er voor zorgen dat de atomizer verstopt raakt. Reinigen door de clearomizer een poosje in een bakje met alcohol (verkrijgbaar bij een drogisterij) of spiritus te leggen helpt dan. Ook zijn er goede ervaringen gemeld door klanten die de atomizer zo nu en dan onder een hete kraan afspoelen en met een föhn drogen. Een poosje laten weken in een bakje met water waarin wat afwasmiddel zit opgelost werkt in veel gevallen ook uitstekend.


Belangrijk is dat de clearomizer na het reinigen zeer grondig gedroogd wordt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld tissues gebruiken. Drogen met een föhn is eveneens zeer aan te raden.

Als een atomizer niet goed werkt, wordt de vloeistof uit een cartridge niet goed genoeg verhit waardoor een cartridge maar kort meegaat. De stroperige vloeistof wordt niet verdampt, maar verdwijnt in de atomizer die daardoor verstopt raakt. Daarom is goed onderhoud aan of regelmatig vervangen van de atomizer van essentieel belang om volop van elektronisch roken te kunnen genieten.

 TIP:  Het is sterk aan te bevelen het metalen schroefdraadgedeelte van de atomizer regelmatig schoon te maken met een papieren tissue. Hiermee wordt eventuele vloeistof weggehaald waardoor de contactpunten de stroom zo goed mogelijk geleiden.