Top

Onderhoud VAPOS e-sigaret

Onderhoud van de VAPOS e-sigaret


Levensduur van de VAPOS 1 verdamper:

De VAPOS 1 verdamper is het onderdeel van je e-sigaret die het meeste te verduren krijgt. Bij normaal intensief dagelijks gebruik raakt de verdamper vaak na zo'n drie weken enigszins verstopt.

Uiteraard is dit schoon te maken, maar beter is in dat geval de verdamper te vervangen door een nieuw exemplaar. Daarmee krijgt je VAPOS e-sigaret een enorme boost en is de rook- en smaakontwikkeling weer 100% optimaal. Je kunt de verdamper dus gerust reinigen, maar voor optimaal resultaat is het beter om de verdamper, zeker ook gezien de aanschafprijs in vergelijking met ouderwets roken, als verbruiksartikel te zien.


Onderhoud van de VAPOS 1 verdamper:

De stroperige e-liquid kan er voor zorgen dat de verdamper verstopt raakt. Reinigen door de verdamper een poosje in een bakje met alcohol (verkrijgbaar bij een drogisterij) of spiritus te leggen helpt dan. Ook zijn er goede ervaringen gemeld door klanten die de verdamper zo nu en dan onder een hete kraan afspoelen en met een föhn drogen. Een poosje laten weken in een bakje met water waarin wat afwasmiddel zit opgelost werkt in veel gevallen ook uitstekend.

Als een verdamper niet goed werkt, wordt de vloeistof uit een cartridge niet goed genoeg verhit waardoor een cartridge maar kort meegaat. De stroperige vloeistof wordt niet verdampt, maar verdwijnt in de verdamper die daardoor verstopt raakt. Daarom is goed onderhoud aan of regelmatig vervangen van de verdamper van essentieel belang om volop van elektronisch roken te kunnen genieten.

TIP: Het is sterk aan te bevelen het metalen schroefdraadgedeelte van de verdamper regelmatig schoon te maken met een papieren tissue. Hiermee wordt eventuele vloeistof weggehaald waardoor de contactpunten de stroom zo goed mogelijk geleidenOnderhoud van de VAPOS 2 verdamper:

De stroperige e-liquid kan er voor zorgen dat de verdamper verstopt raakt. De VAPOS 2 verdamper is demontabel; reinigen door de verdamper een poosje in een bakje met alcohol (verkrijgbaar bij een drogisterij) of spiritus te leggen helpt dan. Ook zijn er goede ervaringen gemeld door klanten die de verdamper zo nu en dan onder een hete kraan afspoelen en met een föhn drogen. Een poosje laten weken in een bakje met water waarin wat afwasmiddel zit opgelost werkt in veel gevallen ook uitstekend.

Als een verdamper niet goed werkt, wordt de vloeistof niet goed genoeg verhit. De stroperige vloeistof wordt dan niet verdampt, maar verdwijnt in de verdamper die daardoor verstopt raakt. Daarom is goed onderhoud aan of regelmatig vervangen van de verdamper van essentieel belang om volop van elektronisch roken te kunnen genieten.

TIP: Het is sterk aan te bevelen het metalen schroefdraadgedeelte van de verdamper regelmatig schoon te maken met een papieren tissue. Hiermee wordt eventuele vloeistof weggehaald waardoor de contactpunten de stroom zo goed mogelijk geleiden.

Levensduur van de VAPOS 2 verdamper:

De verdamper is het onderdeel van je e-sigaret die het meeste te verduren krijgt. Bij normaal intensief dagelijks gebruik gaat de 'coil', de binnenste kern waarin de rookvloeistof wordt verhit en verdampt, van de verdamper zo'n vier weken mee. Daarnaast is deze meestal aan vervanging toe.

Coil
De 'coil' kan eenvoudig worden vervangen door een nieuw exemplaar waardoor je VAPOS 2 verdamper weer vele weken perfect functioneert.

Onderhoud van de VAPOS batterij:

Ook voor de VAPOS batterij geldt dat het regelmatig reinigen van het metalen schroefdraadgedeelte met een tissue sterk is aan te bevelen. Hiermee wordt eventuele vloeistof weggehaald waardoor de contactpunten de stroom zo goed mogelijk geleiden.