Top

Shake 'n Vape

Shake & Vape

 
Maak een keuze uit onderstaande merken:

Staat jouw favoriete merk of type Shake 'n Vape er niet bij?
Mail ons gerust. Via onze Nederlandse leverancier leveren wij ieder bekend merk liquid voor de laagste prijs.


Wat is Shake & Vape?

Ben je al bekend met het nieuwe Shake & Vape? Hierbij koop je een e-liquid zonder nicotine die in een fles van 60ml zit, maar met slechts 50ml e-liquid gevuld is. Deze e-liquid is een hoger concentraat dan een normale zero nicotine e-liquid en is bedoeld om te mengen met een zogenoemde nicotinebooster


Nicotineboosters zijn flesjes van 10ml zonder enig aroma die 0 mg tot 18mg/ml nicotine bevatten. Deze inhoud wordt behalve nicotinebooster ook wel base genoemd.


Door de inhoud van een 18mg nicotine base in een flesje met 50ml Shake 'n Vape e-liquid te mengen krijg je een fles van 60ml met een nicotinegehalte van 3mg/ml. Omdat de e-liquids binnen het Shake & Vape concept veelal bedoeld zijn voor gevorderde dampers is 3mg/ml prima voor deze gebruiker.

Welke nicotinegehaltes kan ik maken?

Wanneer een 60ml fles ruimte heeft voor één 10ml booster is het mogelijk om tot 3mg/ml te mixen. Dit komt omdat volgens de TPD een verpakking met nicotine niet meer dan 20mg/ml mag bevatten. Wij adviseren QPharm nicotineboosters te gebruiken bij Shake & Vape producten, waarna de volgende nicotinegehaltes mogelijk zijn:

  • 50-in-60ml + Nicotinebooster 18mg/ml = 3mg/ml gehalte
  • 50-in-60ml + Nicotinebooster 12mg/ml = 2mg/ml gehalte
  • 50-in-60ml + Nicotinebooster 6mg/ml = 1mg/ml gehalte
  • 50-in-60ml + Nicotinebooster 0mg/ml = 0mg/ml gehalte.

Kan ik ook zonder booster de e-liquid gebruiken?

Ja, maar dat is niet aan te raden. De fabrikanten hebben de smaken gemaakt op een totaal van 60ml, waarbij de smaak te sterk kan zijn wanneer er geen booster (van bijvoorbeeld 0mg VG) bijgevoegd wordt.

Kan ik ook meer boosters toevoegen?

Ja, maar dan moet je de volledige inhoud in een grotere fles te gieten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een 100ml e-liquid fles te gebruiken in dit proces. Dit betekent wel dat de smaak ietsje slapper kan worden dan de fabrikant heeft bedoeld.